Pages

Saturday, 13 August 2011

Kenapa Uptrend berbeza dengan sistem bisnes yang lain?


Dipetik Dari Blog Zainking..

Assalamualaikum semua!
Sejak saya berkecimpung didalam bisnes Uptrend ini, saya telah mendengar pelbagai macam alasan dari sebilangan dari mereka yang agak tertutup fikiran mereka bilamana di ajak mengambil peluang menjana pendapatan dari bisnes Uptrend.

Semua nya bercakap seperti tahu benar tentang E-Dagang dan E-Networking, padahal masing masing samada telah gagal didalam usaha mereka sebelum ini didalam macam macam bisnes yang terbit tumbuh bagaikan cendawan hadirkan diri selepas hujan atau tidak reti cara niaga.

Macam macam skim, macam macam kaedah direka cipta untuk mengaut secebis keuntungan dari mereka yang tengah dihimpit masaalah hutang dan beban kewangan.

Mereka yang telah ditipu orang, amat ramai dan kini mereka seolah berdendam dengan sesiapa sahaja yang datang menunjukkan kepada mereka peluang peluang baru membuat duit.

Jadi tanpa usul periksa, si pendendam akan menyatakan itu dan ini membantah setiap patah perkataan dari pencadang bisnes kepada mereka. Saya faham betapa sakit hati mereka ini yang menjadi mangsa si penipu dan pengelat. Siapa yang tak sakit hati bila sedar diri menjadi mangsa yang rakus membolot wang ringgit orang lain tanpa belas kasihan dan timbang rasa?
*********************************************************
Pendapat LizabahagiWorld :

Satu lagi info berguna dari saudara, atau layak digelar Ayah yang saya jumpa dan baca dengan teliti, dengan search Google Uptrend2u Penipu, saya click untuk mendapat kepastian jika ade bukti2 sahih mengatakan skim uptrend ni menipu, tapi bila bace dengan teliti baru lah faham itu hanya kata kunci atau tajuk yang femous dikalangan kita [melayu] yang hanya suka melihat kegagalan atau berita buruk pada mana2 skim menuju kajayaan dalam bisness..

Bukan mahu mengutuk, tapi sikap kita yang sentiasa pasif serta negatif membuatkan kita sendiri kebelakang..[termasuk diri saya] jadi adalah bonus di bulan Ramadhan ini kita bersama2 mencari rezeki 'lebih' untuk sama2 dirasai seisi keluarga, saudara mara dan sahabat handai.

Bagi saya yang masih baru serta mentah adalah lebih praktikal dan baik untuk berkongsi buah fikiran dan pengalaman orang lama ini dalam skim ini. Cikgu Amirudin  yang baik perketinya. Sila baca sehingga habis dan fikirlah sedalam-dalamnya. Insya'allah.. 

Wednesday, 10 August 2011

Promosi Percuma!!

Promosi ini hanya untuk blogger atau  website bussiness terawal sahaja dan terhad, jika ada design sendiri bersaiz 80 x 80 boleh emeilkan pada admin.

Sila hantar emeil anda lengkap seperti:
NAMA:
NO. TEL :
URL :

Dan hantar pada rengo85@yahoo.com* atau komen saje di post ini, dengan segera.

ARTIS PON JOIN UPTREND


Dari dulu sampailah sekarang, dah bermacam-macam syarikat MLM yang dah ditubuhkan. Macam-macam nama dah keluar. Ada yang ok dan da yang tak ok. Mat Kepoh pernah jugak join MLM dulu masa muda-muda. Tapi saja nak test market je. Muahaha! Sekarang ni artis pun join MLM jugak ek. Diorang ni dah tak cukup duit sangat ke? Rasanya dah cukup dah dengan rezeki diorang yang ada tu.
Kalau tak silap Mat Kepoh, gambar dekat atas tu gambar daripada sesi preview untuk MLM Uptrend.
*********************************************************
Gambar dan artikel dipetik dari rakan Blog dengan gelaran Mat Kepoh, mungkin betul atau mungkin juga tidak..tapi bila sudah tertulis rezeki mereka, sudah tentulah milik mereka juga walau dengan cara apa kita menghalang nya.
Mungkin dalam dunia MLM ni, saya masih baru tapi dalam mencari rezeki halal dan efisyen, saya sangguo habiskan masa melobi sapa2 shj. utk masuk skim ini dgn saya, jika lah dibuktikan sistem Bahagia World ini Penipu Tolong buktikan pada saya.
Dan sehingga hari ini saya tidak boleh buktikan skim ini menipu pelanggan atau orang ramai.Jadi saya mencuba untuk hasil rezeki halal, dan insya'allah beberapa hari lagi hasil nya akan berbuah utk saya menyambut Aidilfitri dgn meriah dari tahun2 sebelumnya.Insya'allah jika kita yakin rezeki itu dari ALLAH dan manusia hanya perantaraan dari NYA.

Sila click [Jana Pendapatan Sampingan/Tetap] untuk sama-sama membantu..

Tuesday, 9 August 2011

Bahagia World dibongkar?


Adakah Anda Tahu..
Menurut kajian, apabila umur menjangkau 65 tahun, kita terbahagi :-
- 1% Sangat kaya
- 4% Hidup senang
- 5% Masih bekerja kerana terpaksa!
- 54% Bergantung hidup pada keluarga atau kerajaan untuk terus hidup
- 36% Mati
Jika anda ingin berada di antara 4% diatas teruskan membaca atau adakah anda hendak menjadi kaya dan bergelar jutawan tetapi lebih selesa datang kerja pukul 8.00 pagi dan pulang nanti jam 6.00 ptg.
Anda selesa dgn pendapatan yg hanya datang sekali setiap hujung bulan, sekalisetiap 30 hari, sekali kenaikan dalam 365 hari.
Anda tidak akan bergelar jutawan jika begitu - sekadar senang, sedikit berharta...
*********************************************************
E-NETWORKING LANDASAN YANG TEPAT UTK MENJADI JUTAWAN
Dalam masa 7 tahun di Malaysia, 102 jutawan telah dilahirkan

Bisnes apa ni??


1.Bahagia World ialah bisnes rangkaian niaga ( NETWORKING ), bila kita join akan dapat website atau e-ofis yang kita boleh gunakan untuk pantau syarikat maya kita.


2.Selain website,produk pun dapat, sama ada untuk jual tetapi ramai yang pilih untuk guna sendiri sebab fokus kepada rangkaian kerana bila orang join  automatik produk terjual.Tidak perlu bayar harga produk.

3. Dalam mana2 bisnes semua kne cari org, tp yg bestnya dalam bw, kita buat org cari kita. kita cuma promote org join melalui iklan Mingguan Wanita, Flyer, Website. jd org yg cari kita betul2 berminat nk join bw. Seronoknya kita layan orang yg berminat sahaja.

4. Mula-mula kena aktif tetapi sampai satu masa bila kita dah tunjuk ajar rakan niaga kita dan duplikasi sempurna dilakukan
 oleh rakaniaga, kita tidak aktif pun dapat income . Macam dapat duit pencen / royalti.

5. Bonus boleh dapat secara harian setiap kali ada pergerakan, sebab pergerakan rakan niaga pun kita akan dapat,usaha hari ini, bonus boleh dapat esok, boleh ambil terus.

6. Dalam bisnes ni, jual produk boleh dapat runcit 30%-50%. Tak mahu jual produk pun boleh ( hanya bina rangkaian niaga sahaja ), kerana prospek yang join bisnes ini di bawah rangkaian kita maka produk bergerak/terjual secara automatik. Bisnes ini sah dari segi hukum syarak menepati akad jual dan beli.

7. Syarikat melantik USTAZ AZHAR BIN TUARNO SELAKU IMAM MASJID NEGARA SEBAGAI PANEL PENASIHAT KEBAJIKAN DAN KEPENGGUNAAN ISLAM MALAYSIA ( P.P.I.M )

8.Syarikat ini ada LESEN BERBAYAR BERJUMLAH 1.5 JUTA SETAHUN DIKELUARKAN OLEH KEMENTERIAN PERDAGANGAN DAN HAL-EHWAL PENGGUNA ISLAM.

9. Bisnes ini bukan pelaburan atau duit pusing ( Money Roll back scheme ). Bisnes ini adalah aset dalam jangkamasa panjang.Modal sekali keuntungan berpanjangan, boleh diwarisi dan tak ada tarikh luput (no expiry date ).

10.Syarikat akan bayar bonus Introducer ( memperkenalkan bisnes kepada prospek ) dan bonus piring ( pasangan ). 
Kita akan saling tolong menolong antara upline dan para downline. Pn. Bahagia memberi sokongan yang kuat dalam  Bahagia Group kerana beliau adalah LEADER UTAMA DALAM GROUP BAHAGIA WORLD INI.

11. Syarikat ini pernah dianugerahkan SYARIKAT PALING JUJUR " THE 2007 6TH ASIA PACIFIC INTERNATIONAL HONESTY ENTERPRISE" KERIS AWARD 2007.
ANUGERAH KEUSAHAWANAN TERUNGGUL ASIA 2009, ANUGERAH ORGANISASI MESRA PENGGUNA ISLAM.

Kejayaan di bermula dengan 4 langkah:-


UNTUK BERMULA IKUTI LANGKAH2 BERIKUT:

1. Jadi ahli seumur hidup RM38.00
2. Beli satu status sekali seumur hidup.
3. perkenalkan kpd 2 rakan atau lebih.
4. DUPLIKASI. 

PILIHAN STATUS
Ada 4 pilihan STATUS yang berlainan POTENSI pendapatannya.


BRONZE         = RM570.00
MAX. INCOME    - RM20 RIBU SEBULAN


SILVER            =  RM1,444
MAX. INCOME   -  RM60 RIBU SEBULAN


GOLD              =  RM2,356
MAX. INCOME   -  RM100 RIBU SEBULAN


PLATINUM        =  RM3,268
MAX. INCOME   -  RM140 RIBU SEBULAN


JUTAWAN         = RM6,920
MAX. INCOME    -  RM300,000 SEBULAN


Max. income adalah potensi pendapatan anda akan dapat mengikut STATUS yg di beli.
MODAL HANYA SEKALI SEUMUR HIDUP.

SMARTLINK - Gunakan Smartlink kad semasa membeli-belah dan kumpul mata ganjaran. Cara yang paling mudah menukar mata ganjaran kepada tunai.